Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@beeter.nl

Beeter

Beeter is een 100% plantaardig ingrediënt met de lekkerste en sappigste bite om je maaltijd compleet te maken. Beeter heeft een unieke structuur en is ontwikkeld in Nederland. Het wordt gemaakt van slechts twee ingrediënten: sojabonen (non-GMO) en water. Beeter is goed voor jou en je omgeving. Het past in vrijwel ieder voedselpatroon. Beeter zit boordevol hoogwaardige eiwitten en is erg vezelrijk. Daarnaast bevat het weinig vet en koolhydraten. Maar bovenal is het gewoon ontzettend lekker en heel makkelijk om toe te voegen aan jouw favoriete gerecht. Zo kan iedereen, met groot gemak, een dagje duurzaam eten.

Beeter wordt op een duurzame wijze geproduceerd in onze glutenvrije fabriek. We maken gebruik van een productietechniek, die extrusie wordt genoemd. Met deze techniek kun je materialen en ingrediënten structuur geven. Denk maar aan chips, pasta, snoep of ijsjes. Maar je kunt bijvoorbeeld ook van gerecyclede plastic flessen textiel maken of biologisch afbreekbare verpakkingen.

Doormiddel van het extrusie-proces worden water en sojameel, onder druk en temperatuur, gemengd gekneed en weer terug gekoeld. Hierdoor ontstaat een stevige, sappige en vezelige structuur: Beeter. 95% van het sojameel dat wij gebruiken wordt geteeld en geoogst in Europa. Het overige deel komt uit Noord-Amerika of Azië en is altijd GMO-vrij. Soja verlaagt je LDL-cholesterol en heeft een enorm groot voordeel om bloedvaten gezond te houden.

De aminozuursamenstelling van soja benadert die van vlees. Niet voor niets wordt soja gebruikt in talloze levensmiddelen. Tegelijk kennen we de gevoeligheden rond grondstoffen en zoeken we continue naar nieuwe mogelijkheden om lokaal beschikbare grondstoffen vandaan te halen.

Dieren eten kilo’s plantaardige eiwitten (waaronder soja) in de tijd dat ze (nog) leven. Dit geldt voor al het vlees dat wij eten. In de tabel hiernaast staat voor de verschillende dieren aangegeven hoeveel kilo droog plantaardig eiwit er nodig is om 1 kilo droog dierlijk eiwit te produceren. Wanneer wij al die plantaardige eiwitten direct zouden consumeren zouden we veel minder land, energie, CO2-uitstoot en water nodig hebben om onze wereld te kunnen voeden.

Buiten dat deze manier van eiwit produceren vele voordelen betreffende duurzaamheid heeft, wordt er ook steeds meer bekend over de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet.