Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@beeter.nl

Bloemkoolburger

CategoryDifficultyBeginner

Een dagje zonder vlees, het kan heel gemakkelijk met deze burgers van bloemkool. En wat is een burger zonder broodje? Samen met wat hummus, veldsla en rode ui is dit een smaakvolle topper, die binnen 25 minuten op tafel staat. Yesss!

Yields1 Serving
Prep Time25 minsTotal Time25 mins

Ingredienten


 ½ bloemkool
 ½ ui
 2 tenen knoflook
 1 ei
 130 g tarwebloem
 1 tsp kerriepoeder

Bereidingswijze


1

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook.

2

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuutjes. Spoel af onder koud water en pureer ze in een keukenmachine.

3

Snijd ondertussen de ui grof en pers de knoflook.

4

Voeg de knoflook, de ui, het ei, de tarwebloem, het kerriepoeder, het komijnpoeder en een flinke snuf peper en zout toe en roer goed door.

Nutrition Facts

Serving Size 2 a 3 personen


Amount Per Serving
Calories 100Calories from Fat 35
% Daily Value *
Total Fat 135g208%

Vitamin A 5%
Iron 9%
Vitamin D 15%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 ½ bloemkool
 ½ ui
 2 tenen knoflook
 1 ei
 130 g tarwebloem
 1 tsp kerriepoeder

Directions

1

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook.

2

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 5 minuutjes. Spoel af onder koud water en pureer ze in een keukenmachine.

3

Snijd ondertussen de ui grof en pers de knoflook.

4

Voeg de knoflook, de ui, het ei, de tarwebloem, het kerriepoeder, het komijnpoeder en een flinke snuf peper en zout toe en roer goed door.

Bloemkoolburger
;