Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@beeter.nl

Nieuws

Vegan Heppi Ribs from Ojah

Het groeipotentieel van de eiwittransitie

De landbouw en veeteelt zijn verantwoordelijk voor een substantieel deel van onze impact op het milieu: wereldwijd zorgen deze sectoren voor zo’n 20% van de broeikasgasemissies (FAO, 2016). Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, én omdat het past in een gezond eetpatroon, stimuleren o.a. het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad Nederlanders hun vleesconsumptie te minderen en meer eiwit uit plantaardige bronnen te halen. De eiwittransitie is in volle gang. Wat zijn de grootste uitdagingen voor de branche? Allerlei foodbedrijven, zowel gevestigde namen als nieuwe start-ups, werken aan de ontwikkeling en verkoop van plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel. Zo introduceerde VION vorig najaar Me-At; een op soja gebaseerde vegetarische productenlijn. Vleesbedrijf Equinox kwam met hybride vlees met oesterzwammen. Stegeman ontwikkelde broodbeleg waarbij een deel van het vlees is vervangen door

Lees meer
Correctbook_collage

Ojah investeert in duurzame oplossing voor papierverspilling

Bij Ojah staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We proberen van alles te doen om onze footprint op deze wereld te verkleinen en bij te dragen aan een beter milieu. Zo hebben we bijvoorbeeld door het hele gebouw LED verlichting laten plaatsen omdat LED 10 keer duurzamer is dan halogeen spotjes. Een LED lamp geeft meer dan 30.000 uren aan licht, dat zijn 1250 volle dagen. Het is een milieuvriendelijk product en past perfect bij het imago dat wij willen uitstralen. Investeren in duurzaamheid Onlangs hebben we bij Ojah ook nog een andere investering gedaan in het kader van een duurzamere samenleving. We hebben een manier van noteren gevonden waarbij we minder papier verspillen en ook nog een goed doel steunen. De oplossing is Correctbook. Correctbook produceert notitieboeken die oneindig

Lees meer

Groei vleesvervangers biedt kansen voor telers

De vraag naar vleesvervangers groeit hard. Fabrikanten hebben behoefte aan plantaardige grondstoffen. Die stijgende vraag biedt kansen voor telers van eiwitrijke gewassen, zegt algemeen directeur Frank Giezen van vleesvervangerproducent Ojah. Of je vleesvervangers nu zinloos of juist zinvol vindt, feit blijft dat de vraag naar deze producten de afgelopen jaren sterk is gestegen. De markt is nu nog klein. Een gemiddeld Nederlands huishouden gaf in 2018 ongeveer 13 euro uit aan vleesvervangers en 224 euro aan bewerkt vlees. Maar analisten van ABN Amro voorspellen een groei van 10 procent in 2020. Fabrikant Ojah, toeleverancier voor diverse A-merken, rekent dit jaar op een toename van zijn eigen productie van 50 procent. Giezen weet zeker dat de toenemende vraag kansen biedt voor telers uit Nederland. ‘100 procent.’ West-Europa Ojah maakt producten op

Lees meer
Ojah BV announces the launch of 'The World’s First Vegan Ribs'

Ojah BV lanceert ‘The World’s First Vegan Ribs’

Ochten, Nederland – Ojah BV zal in december ‘ The world’s first vegan ribs’ lanceren, tijdens de Food Ingredients Europe beurs in Parijs. De 100% plantaardige spareribs worden gemaakt van Ojah’s nieuw ontwikkelde textuur, genaamd Heppi™. The World’s First Vegan Ribs ‘s Werelds eerste plantaardige spareribs zullen zelfs de allergrootste vleesliefhebber verleiden, volgens Joeri Hollink, Hoofd Productontwikkeling, “de spareribs zijn zo mals en sappig, dat vieze handen onoverkomelijk zijn. Je likt er letterlijk je vingers bij af”. Een buurt BBQ, familiediner of ribburger to-go zal nooit meer hetzelfde zijn. De spareribs worden geproduceerd in een lang stuk van zo’n 10 ribben, waardoor ze ideaal zijn om af te grillen op de BBQ of om ze snel af te bakken in de oven. Aangezien de plantaardige spareribs geen botjes bevatten, kunnen

Lees meer
BNR foto - Big Five - Frank Giezen van Ojah

Vleesvervangers | Frank Giezen, Ojah

BNR’s Big Five van de vleesvervangers: Roelof Hemmen in gesprek met Frank Giezen, 1 van de oprichters van Ojah b.v. Interessant interview met Frank Giezen over wat Ojah zo bijzonder maakt in de explosief groeiende markt van plantaardige vleesalternatieven, dat Ojah succesvol de zo op kip lijkende plantaardige stukjes heeft ontwikkeld, en daarmee de markt van vleesvervangers mede interessant en vernieuwend heeft gemaakt voor de flexitariërs onder ons. Luister het fragment hier terug: https://www.bnr.nl/podcast/thebigfive/10377979/vleesvervangers-frank-giezen-ojah

Lees meer