Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@ojah.nl

Ojah nieuws

Plenti ProFiber - The Plant-Based Connector

Met de lancering van Plenti ProFiber™ stelt Ojah B.V. andere voedselfabrikanten in staat hoge kwaliteit vleesalternatieven te produceren

Januari 2021 Ochten – Nederlandse fabrikant Ojah BV. heeft zijn nieuwste textuur met een hoog vochtgehalte, Plenti ProFiber™, gelanceerd waarmee voedselfabrikanten plantaardige vlees-alternatieven of hybride producten kunnen ontwikkelen en produceren met bestaande machines. Ojah BV. staat in de branche bekend om zijn High Moisture Extruded (HME) textuur Plenti®, de textuur achter meerdere succesvolle merken plantaardige kipstukjes wereldwijd. De textuur in deze stukjes is van de hoogste kwaliteit in zijn soort en nu is Ojah erin geslaagd om de eiwitvezels uit deze zelfde textuur te isoleren. Door deze eiwitvezels fysiek te scheiden van de textuur, bieden ze voedselproducenten de mogelijkheid om hun eigen vleesalternatief in tal van verschillende vormen te ontwikkelen en te produceren met behulp van bestaande machines en processen die zij al in bezit hebben. Op deze manier hoopt

Lees meer
Vegan Junkfood Bar and Heppi from Ojah

Vegan Junk Food Bar lanceert deze week als ‘s werelds eerste restaurant keten de vegan Heppi® Ribs

Vegan Junk Food Bar lanceert deze week als ‘s werelds eerste restaurant keten de vegan Heppi® Ribs Amsterdam – De populaire Nederlandse restaurantketen Vegan Junk Food bar is het eerste restaurant ter wereld dat, in samenwerking met Ojah, Heppi® Ribs gaat verkopen. Ojah is producent van vleesvervangers en lanceerde “The World’s First Vegan Ribs” vorig jaar december op de FIE in Parijs. Na Ojah’s succesvolle lancering van de op erwt gebaseerde textuur die de smaak en het mondgevoel nabootsen van langzaam gegaarde spareribs op de FIE in Parijs, was het volgende doel om het product te lanceren in de Nederlandse Food service, alvorens Heppi® wereldwijd beschikbaar te maken voor de voedingsmiddelenindustrie. “De samenwerking met de Vegan Junk Food Bar voor deze bijzondere lancering was een no-brainer”; zegt Joeri Hollink, verantwoordelijk

Lees meer
Vegan Heppi Ribs from Ojah

Het groeipotentieel van de eiwittransitie

De landbouw en veeteelt zijn verantwoordelijk voor een substantieel deel van onze impact op het milieu: wereldwijd zorgen deze sectoren voor zo’n 20% van de broeikasgasemissies (FAO, 2016). Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, én omdat het past in een gezond eetpatroon, stimuleren o.a. het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad Nederlanders hun vleesconsumptie te minderen en meer eiwit uit plantaardige bronnen te halen. De eiwittransitie is in volle gang. Wat zijn de grootste uitdagingen voor de branche? Allerlei foodbedrijven, zowel gevestigde namen als nieuwe start-ups, werken aan de ontwikkeling en verkoop van plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel. Zo introduceerde VION vorig najaar Me-At; een op soja gebaseerde vegetarische productenlijn. Vleesbedrijf Equinox kwam met hybride vlees met oesterzwammen. Stegeman ontwikkelde broodbeleg waarbij een deel van het vlees is vervangen door

Lees meer
Correctbook_collage

Ojah investeert in duurzame oplossing voor papierverspilling

Bij Ojah staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We proberen van alles te doen om onze footprint op deze wereld te verkleinen en bij te dragen aan een beter milieu. Zo hebben we bijvoorbeeld door het hele gebouw LED verlichting laten plaatsen omdat LED 10 keer duurzamer is dan halogeen spotjes. Een LED lamp geeft meer dan 30.000 uren aan licht, dat zijn 1250 volle dagen. Het is een milieuvriendelijk product en past perfect bij het imago dat wij willen uitstralen. Investeren in duurzaamheid Onlangs hebben we bij Ojah ook nog een andere investering gedaan in het kader van een duurzamere samenleving. We hebben een manier van noteren gevonden waarbij we minder papier verspillen en ook nog een goed doel steunen. De oplossing is Correctbook. Correctbook produceert notitieboeken die oneindig

Lees meer

Groei vleesvervangers biedt kansen voor telers

De vraag naar vleesvervangers groeit hard. Fabrikanten hebben behoefte aan plantaardige grondstoffen. Die stijgende vraag biedt kansen voor telers van eiwitrijke gewassen, zegt algemeen directeur Frank Giezen van vleesvervangerproducent Ojah. Of je vleesvervangers nu zinloos of juist zinvol vindt, feit blijft dat de vraag naar deze producten de afgelopen jaren sterk is gestegen. De markt is nu nog klein. Een gemiddeld Nederlands huishouden gaf in 2018 ongeveer 13 euro uit aan vleesvervangers en 224 euro aan bewerkt vlees. Maar analisten van ABN Amro voorspellen een groei van 10 procent in 2020. Fabrikant Ojah, toeleverancier voor diverse A-merken, rekent dit jaar op een toename van zijn eigen productie van 50 procent. Giezen weet zeker dat de toenemende vraag kansen biedt voor telers uit Nederland. ‘100 procent.’ West-Europa Ojah maakt producten op

Lees meer
Ojah BV announces the launch of 'The World’s First Vegan Ribs'

Ojah BV lanceert ‘The World’s First Vegan Ribs’

Ochten, Nederland – Ojah BV zal in december ‘ The world’s first vegan ribs’ lanceren, tijdens de Food Ingredients Europe beurs in Parijs. De 100% plantaardige spareribs worden gemaakt van Ojah’s nieuw ontwikkelde textuur, genaamd Heppi™. The World’s First Vegan Ribs ‘s Werelds eerste plantaardige spareribs zullen zelfs de allergrootste vleesliefhebber verleiden, volgens Joeri Hollink, Hoofd Productontwikkeling, “de spareribs zijn zo mals en sappig, dat vieze handen onoverkomelijk zijn. Je likt er letterlijk je vingers bij af”. Een buurt BBQ, familiediner of ribburger to-go zal nooit meer hetzelfde zijn. De spareribs worden geproduceerd in een lang stuk van zo’n 10 ribben, waardoor ze ideaal zijn om af te grillen op de BBQ of om ze snel af te bakken in de oven. Aangezien de plantaardige spareribs geen botjes bevatten, kunnen

Lees meer
BNR foto - Big Five - Frank Giezen van Ojah

Vleesvervangers | Frank Giezen, Ojah

BNR’s Big Five van de vleesvervangers: Roelof Hemmen in gesprek met Frank Giezen, 1 van de oprichters van Ojah b.v. Interessant interview met Frank Giezen over wat Ojah zo bijzonder maakt in de explosief groeiende markt van plantaardige vleesalternatieven, dat Ojah succesvol de zo op kip lijkende plantaardige stukjes heeft ontwikkeld, en daarmee de markt van vleesvervangers mede interessant en vernieuwend heeft gemaakt voor de flexitariërs onder ons. Luister het fragment hier terug: https://www.bnr.nl/podcast/thebigfive/10377979/vleesvervangers-frank-giezen-ojah

Lees meer

Bureau Zonnige Zaken levert 2500 zonnepanelen voor bedrijventerrein Ochten

Op de daken van Fruityline en Ojah liggen 2500 nieuwe glas/glas Solitek zonnepanelen die samen meer dan 800.000 Wp opleveren voor de productie van verse fruitsappen en de vleesvervanger Beeter. Op het totale terrein ligt nu een kleine 1,3 MWp aan glas/glas panelen. Bureau Zonnige Zaken leverde de panelen, deed de projectbegeleiding en zorgde voor de engineering. De keuze voor glas/glas panelen is gemaakt op basis van de lange levensduur, de brandwerendheid van de panelen (klasse A) en de zeer beperkte degradatie, waardoor gedurende een lange periode het rendement van de panelen hoog blijft. Solitek panelen worden geheel met behulp van duurzame energie geproduceerd in Litouwen. Bureau Zonnige Zaken importeert deze state-of-the art panelen. Ojah droomt van een plantaardige revolutie en wil met de productie van duurzame, plantaardige eiwitproducten, deze

Lees meer

Ojah kondigt samenwerkingsverband aan met Korys and Kerry Taste & Nutrition

20 april 2018: Kerry, the Taste and Nutrition company heeft, als onderdeel van haar ambitie om marktleider te worden in de levering van innovatieve plantaardige eiwitten, zojuist een joint venture aangekondigd met Ojah BV, markt-leidende pionier in de productie van plantaardige vleesalternatieven, gevestigd in Nederland. Kerry Taste and Nutrition wordt naast het management en Korys de investeringsholding van de Belgische familie Colruyt, hoofdaandeelhouder van Ojah BV. In de toekomst zullen Korys en Kerry de gezamenlijke zeggenschap uitoefenen. Deze nieuwe samenwerking zal zich richten op het versterken van de relaties met huidige klanten, het creëren van internationale kansen en het ontwikkelen van nieuwe plantaardige producten. Deze joint venture combineert de gepatenteerde technologie van Ojah om ‘best-in-class’ plantaardige eiwitproducten te produceren, met Kerry’s 40 jaar aan op voedsel gericht bestaansrecht, haar uitgebreide

Lees meer
Fi Europe

Ojah op de Fi Europe

Ojah zal dit jaar weer exposeren op de FI Europe (food ingredients) te Frankfurt. FI Europe is de grootste voedingsmiddelen ingrediënten beurs van Europa, waar de wereldwijde voedingsmiddelen industrie, onderzoekers en ontwikkelaars, productie- en marketingspecialisten samen komen. Van 28 tot 30 november verwelkomen wij u graag bij onze stand in Hall 11.1, nummer H80. Tijdens de beurs zullen we ons Beeter assortiment presenteren samen met onze laatste ontwikkelingen. Klik voor meer informatie over de FI Europe 2017

Lees meer