Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@ojah.nl

Ojah kondigt samenwerkingsverband aan met Korys and Kerry Taste & Nutrition

20 april 2018:

Kerry, the Taste and Nutrition company heeft, als onderdeel van haar ambitie om marktleider te worden in de levering van innovatieve plantaardige eiwitten, zojuist een joint venture aangekondigd met Ojah BV, markt-leidende pionier in de productie van plantaardige vleesalternatieven, gevestigd in Nederland.

Kerry Taste and Nutrition wordt naast het management en Korys de investeringsholding van de Belgische familie Colruyt, hoofdaandeelhouder van Ojah BV. In de toekomst zullen Korys en Kerry de gezamenlijke zeggenschap uitoefenen. Deze nieuwe samenwerking zal zich richten op het versterken van de relaties met huidige klanten, het creëren van internationale kansen en het ontwikkelen van nieuwe plantaardige producten. Deze joint venture combineert de gepatenteerde technologie van Ojah om ‘best-in-class’ plantaardige eiwitproducten te produceren, met Kerry’s 40 jaar aan op voedsel gericht bestaansrecht, haar uitgebreide wereldwijde inzichten en marktkennis, evenals haar culinaire,- en toepassingskennis. Dit zal ervoor zorgen dat klanten van deze joint venture hun bedrijf toekomstbestendig kunnen maken, door unieke en innovatieve oplossingen op de markt te brengen, om nu en in de toekomst te voldoen aan de voedings- en smaakbehoeften van hun consumenten.

Volgens Dr. Albert McQuaid, Chief Technology Officer, Kerry: “Nu we beginnen aan een afstemming en nauwe samenwerking met Ojah, streven we ernaar om samen te werken om onze collectieve expertise en kennis te combineren, om nieuwe en innovatieve producten op de markt te brengen, met behulp van de innovatie, technologische knowhow en wetenschappelijke expertise, die de kern vormen van onze twee organisaties. ”

Frank Giezen, Chief Executive Officer Ojah voegt toe: “Ons doel is om innovatieve, duurzame plantaardige eiwitproducten te produceren om te voldoen aan de behoeften van de opkomende flexitarische consument. We geloven dat dit kan worden bereikt door nauw samen te werken met Kerry, onze nieuwe strategische partner, die hun mondiale aanwezigheid en wetenschappelijke kennis en knowhow zal inbrengen om ons te helpen nog meer unieke en innovatieve plantaardige voedingsoplossingen te ontwikkelen voor een wereldwijd publiek met behoud van onze merkstrategie voor ingrediënten”.

Dries Crevits, Executive Director Direct Investments, Korys: “We zijn iets meer dan een jaar geleden een samenwerking met Ojah begonnen, omdat we de potentie zagen die deze innovatieve organisatie en haar producten de markt bieden. Nu Kerry een joint venture-partner is geworden, is dit potentieel exponentieel toegenomen en we kijken er naar uit om te zien waar deze samenwerking ons in de toekomst naartoe brengt. ”

Met een verrukkelijke smaak en textuur heeft het Ojah plantaardige eiwitproduct slechts twee ingrediënten; plantaardige eiwitten en water. Het product is non-GMO, glutenvrij en volledig clean label. Het wordt in Nederland geproduceerd door Ojah in hun eigen BRC-gecertificeerde fabriek en verkocht onder het merk Beeter op de binnenlandse markt en onder het merk Plenti op de internationale markt.