Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@ojah.nl

Met de lancering van Plenti ProFiber™ stelt Ojah B.V. andere voedselfabrikanten in staat hoge kwaliteit vleesalternatieven te produceren

Januari 2021

Ochten – Nederlandse fabrikant Ojah BV. heeft zijn nieuwste textuur met een hoog vochtgehalte, Plenti ProFiber™, gelanceerd waarmee voedselfabrikanten plantaardige vlees-alternatieven of hybride producten kunnen ontwikkelen en produceren met bestaande machines.

Ojah BV. staat in de branche bekend om zijn High Moisture Extruded (HME) textuur Plenti®, de textuur achter meerdere succesvolle merken plantaardige kipstukjes wereldwijd. De textuur in deze stukjes is van de hoogste kwaliteit in zijn soort en nu is Ojah erin geslaagd om de eiwitvezels uit deze zelfde textuur te isoleren. Door deze eiwitvezels fysiek te scheiden van de textuur, bieden ze voedselproducenten de mogelijkheid om hun eigen vleesalternatief in tal van verschillende vormen te ontwikkelen en te produceren met behulp van bestaande machines en processen die zij al in bezit hebben. Op deze manier hoopt Ojah de lat voor bedrijven te verlagen om de plantaardige voedingsmarkt te betreden met hoogwaardige texturen, zonder grote investeringen te doen in productieprocessen.

Plenti

Plenti® is een HME-textuur gemaakt van Europees soja-eiwit en water. De afgelopen 10 jaar is Plenti® erkend als een van de beste vleesalternatieven ter wereld, bij consumenten beter bekend als plantaardige stukjes kip.

Plenti ProFiber

Plenti ProFiber™ is dezelfde eiwitvezel als in de plantaardige stukjes kip van Plenti®. Het wordt geproduceerd met behulp van het unieke HME-proces van Ojah en creëert plantaardige vleesachtige texturen. De eiwitvezels zorgen voor een unieke, niet-homogene structuur, waardoor productontwikkelaars hoogwaardige vleesalternatieven kunnen creëren met eenvoudige en bestaande technologie die wordt gebruikt door de vleesverwerkingsindustrie. Het is de ideale oplossing wanneer textuur, vorm en exact gewicht per stuk de sleutel zijn tot een succesvolle lancering. Plenti ProFiber™ wordt bevroren geleverd en is na het tempereren klaar voor verwerking. Indien gemengd met bindmiddelen en smaakstoffen, kan deze mix gemakkelijk worden gevormd met behulp van standaard vormapparatuur. De eiwitvezels kunnen ook worden gebruikt in hybride toepassingen of zelfs textuur geven in toepassingen met gekweekt vlees.

Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn om zich in de plantaardige revolutie bij Ojah aan te sluiten, hebben we monsters beschikbaar gesteld. Ons ervaren R & D-team zal ondersteuning bieden bij het verkrijgen van het beste resultaat voor uw toepassingen.

Bent u geïnteresseerd om onze Plenti ProFiber™ te gaan gebruiken of wilt u samples ontvangen? Stuur ons dan een e-mail op info@ojah.nl zodat ons commerciële team contact met u kan opnemen.

 

 

 

Plenti ProFiber - The Plant-Based Connector