Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@ojah.nl

Ojah BV lanceert ‘The World’s First Vegan Ribs’

Ochten, Nederland – Ojah BV zal in december ‘ The world’s first vegan ribs’ lanceren, tijdens de Food Ingredients Europe beurs in Parijs. De 100% plantaardige spareribs worden gemaakt van Ojah’s nieuw ontwikkelde textuur, genaamd Heppi™.

The World’s First Vegan Ribs

‘s Werelds eerste plantaardige spareribs zullen zelfs de allergrootste vleesliefhebber verleiden, volgens Joeri Hollink, Hoofd Productontwikkeling, “de spareribs zijn zo mals en sappig, dat vieze handen onoverkomelijk zijn. Je likt er letterlijk je vingers bij af”. Een buurt BBQ, familiediner of ribburger to-go zal nooit meer hetzelfde zijn. De spareribs worden geproduceerd in een lang stuk van zo’n 10 ribben, waardoor ze ideaal zijn om af te grillen op de BBQ of om ze snel af te bakken in de oven. Aangezien de plantaardige spareribs geen botjes bevatten, kunnen ze gemakkelijk geserveerd worden op een broodje.

De plantaardige spareribs zijn volledig gemaakt van erwten, bevatten weinig koolhydraten en zijn clean label. Bovendien is HeppiTM glutenvrij. Het allerbelangrijkste is echter dat deze plantaardige spareribs ontzettend lekker zijn!

Om de verwachte grote vraag aan te kunnen, zal Ojah het product eerst in de Nederlandse foodservice introduceren. De komende tijd wordt de capaciteit verder verhoogd zodat vanaf de tweede helft van 2020 Heppi™ ook beschikbaar wordt voor specifieke klanten en partners in de voedingsindustrie.

Heppi™

De basis voor Ojah’s plantaardige spareribs is een nieuwe eiwit-textuur die Heppi™ wordt genoemd. Heppi™ is een HME (High Moisture Extrusion) textuur gebaseerd op gele erwten en water. Los van smaakmakers is er niks anders toegevoegd om de unieke textuur te verkrijgen. Met een minimale ingrediëntendeclaratie en een eiwitgehalte van 25%, voldoet deze nieuwste innovatie ook aan de nutritionele eisen.

Voor meer informatie kunt u hier volledige persbericht lezen.

 

Ojah BV announces the launch of 'The World’s First Vegan Ribs'