Ojah lanceert de eerste ‘plantaardige varkenshaas’ ter wereld
Wie heeft hier geen herinneringen aan? Een goudbruin gebakken varkenshaas geserveerd op een oer-Hollandse schotel. Rijkelijk overgoten met een romige champignonsaus. Dit iconische vleesproduct wordt al decennialang geserveerd in Nederlandse gezinnen voor het zondagse diner. Maar past dit product nog wel in de huidige tijd van klimaatverandering en het bewustzijn van ons consumptiegedrag?
In Ochten, een stad in Nederland vlakbij de Dutch Food Valley, hebben we hard gewerkt om een plantaardige versie van de traditionele Varkenshaas te ontwikkelen. Door een plantaardige Varkenshaas te ontwikkelen, kunnen we genieten van de tradities van voorbije diners en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan een milieuvriendelijke toekomst. Met dit product kunnen onze kleinkinderen ook zonder schuldgevoel genieten van een traditioneel zondagsdiner.
100% Plantaardige ‘Varkenshaas’
In de afgelopen drie jaar heeft Ojah haar plantaardige ingrediënten en productassortiment uitgebreid, vertelt Sander Meeuws – Product Ontwikkelaar bij Ojah. “We hebben ons gefocust op het ontwikkelen van nieuwe producten met de bekende Plenti® sojastructuur. Dit heeft geresulteerd in een reeks nieuwe producten, waarvan de 100% plantaardige varkenshaas een absolute voorsprong heeft genomen! Fijne structuur, sappig en een uitgebalanceerde smaak zorgen voor een spectaculaire introductie in de plantaardige markt. Dit product voelt, ruikt en bakt vergelijkbaar met de vleesvariant.”
Plenti ProFiber – ‘The Plant – Based Connector’
Onze varkenshaas is ontwikkeld op basis van Plenti® ProFiber. Deze op soja-eiwit gebaseerde vezel is vervaardigd met behulp van Ojah’s unieke “High Moisture Extrusion’ (HME) -proces. In dit proces wordt het plantaardige eiwit gemengd met water. Vervolgens wordt het gekneed en gemalen tot vezels om het eindproduct te verkrijgen. Glutenvrije eiwitvezels staan bekend om hun unieke, niet-gehomogeniseerde structuur en bindende eigenschappen van plantaardige grondstoffen en verenigt voedingsontwikkelaars uit alle voedingssectoren om hoogwaardige vis- en vleesvervangers te creëren.
“Plenti® ProFiber zorgt voor een fijne ‘vlezige’ vezel en geeft diepte en karakter aan het eindproduct”, aldus Meeuws. “Een verschil met het doffe en sponsachtige karakter van de reguliere Textured Vegetable Protein (TVP). Met behulp van deze grondstoffen kiezen productontwikkelaars voor kwaliteit en een unieke innovatieve signatuur”. Plenti® ProFiber is de ideale oplossing wanneer textuur, vorm en exact gewicht de sleutel zijn tot een succesvolle lancering.
Campagne
De lancering van dit product is de start van een nieuwe online campagne voor Plenti® ProFiber. Meerdere producten worden achtereenvolgens gepresenteerd, ondersteund door foto- en videomateriaal m.b.t. voorbereiding en toepassing van het product. Monsters van deze producten zijn op aanvraag verkrijgbaar.
Ojah B.V.
Ojah B.V. is opgericht als startup in 2009. Het explosief groeiende Ojah streeft naar een plantaardige revolutie en stimuleert de transitie met de productie van duurzame plantaardige producten. Het ontwikkelt en produceert plantaardige texturen voor de voedingsindustrie. Ojah’s originele HME-ingrediënt, Plenti®, was een van de eerste van dergelijke ingrediënten die op de markt kwam en staat bekend als ‘kipstukjes’ van de hoogste kwaliteit die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Producten vervaardigd met Plenti® worden via foodservicekanalen en verschillende retailmerken aan het publiek aangeboden. Voor het Plenti®-assortiment biedt Ojah uitsluitend Europese en Non-GMO sojaproducten aan. De productielocatie voor Ojah is gevestigd in Ochten, Nederland.
Ojah groeit sterk en heeft de ambitie om wereldleider te zijn in plantaardige producten! Om deze groei te realiseren zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Mensen die willen bijdragen aan onze ambities en graag groot willen dromen. Met trots werken honderd collega’s keihard om deze dynamische organisatie op volle toeren te laten draaien!
Geïnteresseerd? http://www.werkenbjojah.nl
