Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@ojah.nl

Overname Ojah door Korys

Brussel, 15 februari 2017 –

Korys kondigt, samen met het management van Ojah BV, vandaag de overname aan van Ojah BV, een pionier in de productie van de nieuwste generatie getextureerde vleesalternatieven. Ojah’s innovatieve en duurzame benadering van enkele van de meest urgente uitdagingen in de voedselvoorzieningsketen bleek perfect te passen bij de kernwaarden van Korys.

Ojah BV, een Nederlands bedrijf gevestigd in Ochten, werd begin 2009 opgericht met de ambitie om een ​​proces van het ‘textureren’ van plantaardige eiwitten te commercialiseren door middel van een ‘clean label’ High Moisture Extrusion (HME) -technologie en slaagde daar uitzonderlijk goed in. Het bedrijf maakte sinds de oprichting een aanzienlijke winstgevende groei door. Ojah introduceerde haar producten in 2010 op de markt, opende in oktober 2011 een eigen productiefaciliteit en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een belangrijke Europese speler op de markt van vleesvervangers. Gepositioneerd als leverancier van hoogwaardige ingrediënten die voortdurend innoveren, kan het bedrijf rekenen op een sterke technische knowhow en expertise. Ojah wordt breed erkend in de markt, zoals blijkt uit tal van onderscheidingen en accreditaties, zoals de prijs voor meest innovatieve MKB in Nederland in 2012.

Ojah produceert vleesvervangers met textuur en brengt zijn producten op de markt onder de merknaam Beeter® (binnenlandse markt) en Plenti® (internationale markt). De producten combineren de smaak en malsheid van vlees van hoge kwaliteit. Ze zijn glutenvrij, 100% plantaardig (non-GMO), rijk aan proteïnen, vet- en zoutarm, vezelrijk en bevatten 0% cholesterol. De producten passen bij een gezonde, moderne levensstijl en dragen bij aan een duurzamere voedselproductieketen.

Korys koopt, naast het management van Ojah, de aandelen van de bestaande aandeelhouders, waaronder PPM Oost, StartGreen en Holland Food Ventures. De investering sluit aan bij de duurzame aanpak van Korys: Ojah maakt producten die gericht zijn op het welzijn van haar consumenten, is zich zeer bewust van haar ecologische voetafdruk en probeert deze waar mogelijk te minimaliseren en te verkleinen. “Korys gelooft in de continue groei van Ojah als een belangrijke speler op de wereldmarkt voor alternatieve eiwitbronnen, die naar verwachting de komende jaren steeds belangrijker zal worden. Ons team zal het management ondersteunen op dit pad om een ​​binnenlandse en een internationale expansie te realiseren”, zegt Dries Crevits, Senior Investment Manager bij Korys.

“De overname van Korys geeft ons de mogelijkheid om onze internationale bedrijfsgroei te versnellen terwijl we onze hoge standaard op het gebied van bedrijfsethiek, clean label en de hoogste productkwaliteit en -smaak behouden”, zegt Frank Giezen, CEO en medeoprichter van Ojah. “Met de steun van Korys geloven we dat de bestaande relaties met onze klanten en partners zullen worden versterkt en dat er nieuwe internationale partnerschappen zullen worden opgezet. Onze focus zal blijven op onze ingrediëntenbrandingsstrategie, naast co-creatie en verdere ontwikkeling van nieuwe plantaardige innovaties. We voorzien een verdere uitbreiding van onze huidige productiefaciliteit in Nederland om onze strategie mogelijk te maken. ” Hij vervolgt: “We zijn dankbaar voor de kansen die onze voormalige aandeelhouders ons hebben geboden. We beschouwen deze transactie als een logische volgende stap om ons te helpen onze huidige leidende positie in de plantaardige eiwitrevolutie te versterken”.

Marius Prins, directeur van PPM Oost: “Samen met particuliere investeerders hebben we van eind 2010 tot nu, zes jaar later, een gevestigd belang in dit bedrijf, het is een echte leider in zijn domein.” Prins vervolgt: “De investering van zo’n gerenommeerde investeerder als Korys getuigt van hun ambities en deze samenwerking stelt Ojah in staat om haar ambitieuze groeiplannen te realiseren en de regionale economie en de arbeidsmarkt in de hele provincie een boost te geven. Ojah is een goed voorbeeld van hoe maatschappelijke belangen en voordelen kunnen worden gecombineerd met een gezonde financiële investering met een aantrekkelijke ROI”.

Korys