Cuneraweg 9c
4051 CE Ochten – Nederland
Telefoon: 085 – 902 02 40
info@ojah.nl

Vegan Junk Food Bar lanceert deze week als ‘s werelds eerste restaurant keten de vegan Heppi® Ribs

Vegan Junk Food Bar lanceert deze week als ‘s werelds eerste restaurant keten de vegan Heppi® Ribs

Amsterdam – De populaire Nederlandse restaurantketen Vegan Junk Food bar is het eerste restaurant ter wereld dat, in samenwerking met Ojah, Heppi® Ribs gaat verkopen. Ojah is producent van vleesvervangers en lanceerde “The World’s First Vegan Ribs” vorig jaar december op de FIE in Parijs.

Na Ojah’s succesvolle lancering van de op erwt gebaseerde textuur die de smaak en het mondgevoel nabootsen van langzaam gegaarde spareribs op de FIE in Parijs, was het volgende doel om het product te lanceren in de Nederlandse Food service, alvorens Heppi® wereldwijd beschikbaar te maken voor de voedingsmiddelenindustrie.

“De samenwerking met de Vegan Junk Food Bar voor deze bijzondere lancering was een no-brainer”; zegt Joeri Hollink, verantwoordelijk voor Product Ontwikkeling bij Ojah. “De vernieuwende en originele benadering van Vegan Junk Food Bar naar consumenten, door hoge kwaliteit, plantaardige gerechten aan te bieden, waardoor je zonder concessies kunt genieten, is uniek. Deze aanpak past perfect bij het innovatieve en duurzame karakter van Ojah en onze visie om niet alleen veganisten en vegetariërs, maar ook fanatieke vleeseters die zich er toch van bewust zijn dat we onze vleesconsumptie moeten reduceren.

VJFB’s nieuwe lancering

“De standaard voor Vegan Junk Food Bar is een veganistische versie van comfort food dat innovatief is en van hoge kwaliteit. We zijn enorm trots dat we de eerste ter wereld zijn die dit futuristische gerecht op het menu mogen zetten. De Heppi® Ribs zijn revolutionair en een voorbeeld van hoe we  gezamenlijk kunnen genieten van milieu- en diervriendelijk voedsel zonder concessies te doen op kwaliteit, structuur en smaak”: zegt Mireille Sanches, hoofd Marketing bij VJFB. De Heppi® Ribs zijn op 9 september 2020 in alle VJFB-restaurants gelanceerd.

Heppi® Ribs

De Heppi® Ribs zijn gemaakt van geel erwtenmeel, water en kruiden. Niets meer. Ze bevatten 21% eiwit en bevatten weinig koolhydraten(1,2%). De Ribs bevatten geen bot, waardoor je twee keer zoveel planten vlees krijgt, dan wanneer je echte spareribs eet. De Heppi® Ribs zijn sappig en mals, met een goede bite en een pittige kick.

Hoe worden Heppi® Ribs geproduceerd?

Ojah heeft een unieke techniek ontwikkeld die beter bekend staat als ‘High Moisture extrusion’. Onder hoge druk en temperatuur wordt water met gele erwtenmeel vermengd. In de machine wordt onder hoge temperaturen en door een bepaalde combinatie van wrijving en afschuiving de gewenste vervezeling verkregen. Dit mechanische proces is het best te vergelijken met het ontwikkelen van gluten in deeg. Er zijn geen (technische) additieven nodig, wat Heppi® een unieke en minimale ingrediënten declaratie geeft.

Ojah

Ojah BV is in 2009 opgericht als start-up en startte in 2010 met de eerste commerciële productie. Ojah droomt van een plantaardige revolutie en stimuleert deze transitie met de productie van duurzame, plantaardige eiwitproducten. Als business-to-business-bedrijf ontwikkelt en produceert het plantaardige texturen voor de voedingsindustrie. Ojah’s originele HME-ingrediënt, Plenti®, was één van de eerste van dergelijke ingrediënten op de markt en staat bekend als de hoogste kwaliteit ‘plantaardige’ kipstukjes wereldwijd verkrijgbaar. Producten die gemaakt zijn met Plenti® worden onder de aandacht gebracht bij consumenten via food service kanalen en diverse grote retail merken. In 2012 ontving Ojah de titel “Meest innovatieve MKB bedrijf van Nederland” van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken. Ojah gebruikt alleen Europese soja voor het Plenti®-assortiment. De productielocatie van Ojah bevindt zich in het Gelderse Ochten.

Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar is een award-winning concept op missie om een positieve impact te creëren op dier-, milieu- en menselijk welzijn. Vanuit de groeiende drang om een plek te creëren waar iedereen samen kon genieten van Vegan Junk Food opende VJFB in 2017 het eerste restaurant op de monumentale westkant van Amsterdam. Al snel volgden vier extra VJFB-restaurants door heel Nederland, en ze zijn nog niet klaar met uitbreiden. Rond het najaar van 2020 verlegt VJFB haar grenzen en opent de deuren van een vestiging in het prachtige Barcelona, España. VJFB serveert smakelijke, duurzame, futuristische, verrukkelijke, innovatieve Junk Food, zonder in te leveren op het gebied van kwaliteit, smaak en textuur. Duurzame Junk Food op een gemakkelijk, toegankelijke en plezierige manier. Innovatie zit in hun DNA! Van kleurrijke kenmerkende flitsende VJFBurgers, Freak Fries en Zeafood tot bijzondere cocktails omgeven door een bruisende cultuur en oprechte gastvrijheid om je zintuigen te prikkelen.

 

 

Vegan Junkfood Bar and Heppi from Ojah